priprema

  1. Od brašna, maslaca, šećera, vanilin šećera, malo soli i jaja umijesite glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu, umotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. Ocijedite višnje u cjedilu. Maline i ribiz kratko properite, ribiz vilicom skinite s peteljki te ga s malinama stavite na ubrus da se osuši.
  3. U dvije zdjele odvojite bjelanca od žumanaca pa žumanca izmiksajte sa 125 g šećera i s tvrđim, punomasnim sirom.
  4. Zatim umiješajte i posni sir te prašak za puding. Stucite snijeg od bjelanaca dodajući preostali šećer pa ga rahlo primiješajte u nadjev od sira.
  5. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje. Ohlađeno prhko tijesto kratko premijesite, razvaljajte i obložite njime lim oblikujući povišen rub.
  6. Po tijestu razmažite nadjev od sira. Malo voća stavite na stranu za ukrašavanje, a ostatak rasporedite po siru. Pecite kolač u pećnici 40-45 min.
  7. Izvadite ga i ostavite da se ohladi. Prije posluživanja izrežite ga na kocke, ukrasite ga sačuvanim bobicama i, po želji, listićima badema te ga pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte