PRIPREMA

  1. Od brašna, šećera, maslaca, malo soli i jajeta brzo umijesite glatko tijesto, umotajte ga u foliju i ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. Kruške ogulite, prerežite popola i odstranite im koštice. Propirjajte ih 10-15 min u poklopljenom loncu sa 50 ml vode, a potom ih dobro ocijedite.
  3. Narežite 2/3 voća na kockice, a ostatak na tanke kriščice. Zagrijte pećnicuna 175 stupnjeva. Sir dobro ocijedite u gustom cjedilu.
  4. Pjenasto izradite maslac sa 100 g šećera, vanilin šećerom, sokom od limuna i koricom.
  5. Odvojite bjelanca od žumanaca pa žumanca jedno po jedno umiksajte u maslac.
  6. Posebno izmiješajte gris, prašak za puding i prašak za pecivo te ih primiješajte u maslac i jaja.
  7. Bjelanca stucite u snijeg s preostalim šećerom pa ih sa sirom i kockicama krušaka oprezno umiješajte u kremu.
  8. Odležano prhko tijeso razvaljajte na pobrašnjenoj plohi te njime obložite namašćeni kalup za tortu (promjera 26 cm) stišćući ga do vrha njegovih rubova.
  9. Ulijte kremu od sira i pecite kolač 60 min, pa gore složite kriščice krušaka. Ostavite ga još 10 min u pećnici. Kolač po želji možete ukrasiti sjeckanim pistacijama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte