priprema

  1. Za tijesto izmiješajte svježi sir s uljem, jajetom, šećerom i vanilin šećerom.
  2. Posebno izmiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte ga u smjesu od sira pa umijesite tijesto.
  3. Razvaljajte tijesto i stavite u namašćeni lim oblikujući malo povišeni rub. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  4. Za nadjev prvo razdvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca s prstohvatom soli u čvrst snijeg.
  5. Izmiješajte žumanca sa svježim sirom, likerom od jaja, praškom za puding, šećerom i vanilin šećerom, dodajte grožđice i listiće badema te na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanaca.
  6. Rasporedite nadjev od sira ravnomjerno po tijestu pa pecite kolač oko 60 min u zagrijanoj pećnici.
  7. Kad je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice, ostavite da se ohladi i narežite na kocke.
  8. Uz ovaj kolač izvrsno prija tučeno slatko vrhnje s dodatkom likera od jaja, a po želji, možete ga ukrasiti rolicama čokolade i kakaom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte