priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite šljive, zarežite, otklonite koštice te narežite na četvrtine.
  2. Kremasto izmiksajte maslac, šećer i sol. Umiješajte jedno po jedno jaje. Pomiješajte brašno, prašak za puding i pecivo te prosijte u posudu.
  3. Umiješajte to kratko te naizmjenično sa sokom od limuna u dvije porcije u mješavinu maslaca i jaja. Stavite tijesto u namašćeni kalup za pitu (promjera 24-26 cm).
  4. Četvrtine šljiva raspodijelite po tijestu s korom prema dolje te pecite kolač 40-45 minuta do zlatnožute boje.
  5. Izvadite kalup iz pećnice te ostavite kolač da se hladi na kuhinjskoj rešetki. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte