priprema

 1. Prvo pripremite koru za kolač, miksajte sve suhe sastojke u multipraktiku. Dodajte vaniliju, agavin sirup i nastavite miksati dok se sve dobro ne poveže.
 2.  Dodajte datulje i miksajte dok se ne napravi kompaktna smjesa. Izvadite tijesto iz multipraktika i podijelite ga na dva jednaka dijela.
 3. Oblikujte svaki dio tijesta u kuglu. Korištenjem valjka, razvaljajte na oblik koji bi mogao stati na dehidrator ladicu. Dodajte bademovo brašno po potrebi. Stavite listove tijesta na stranu.
 4. Pripremite mješavinu od smokava za nadjev : operite svježe smokve i stavite u multipraktik. Miksajte.
 5. Dodajte preostale sastojke, osim kokosovog ulja i chia sjemenki. Miksajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte kokosovo ulje i miksajte.
 6. Konzistencija smjese treba biti kao tijesto. Izvadite smjesu od smokava i stavite u zdjelu.
 7. Dodajte chia sjemenke i stavite u tijesto dobro miješajući. (chia sjemenke trebaju biti dobro umiješane). Ostavite oko 5 minuta. Zatim slažite smokve u kvadrat.
 8. Ako planirate dehidrirati kvadrate, stavite jedan kvadrat tijesta na dehidrator lista i stavite na ladicu dehidratora.
 9. Raširite cijelu smjesu smjese od smokava preko tijesta, dosegnuvši svaki kutak i širite ravnomjerno.
 10. Drugi kvadrat stavite na vrh smjese smokava. Koristeći oštar nož, razrežite na veličine kvadrata.
 11. Dehidrirajte oko 2 sata, zatim okrenite na drugu stranu mreže i dehidrirajtei dodatnih 2 sata. Razdvoji kvadrate i poslužite.
 12. Ako se odlučite ne dehidrirati, pripremite smokve u kvadrate na velikoj ravnoj površini. Izrežite na kvadrate i poslažite ih na pladanj.
 13. Pladanj zatim stavite u zamrzimač na 1 sat ili ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.
 14. Ovi kolači su najbolji ako se pojedu u roku od 24 do 48 sati od vremena pripreme.

Autor recepta: Mihaela Devescovi
www.sirovahrana.hr

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte