priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Namastite okrugli kalup za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevene bademe, sol i prašak za pecivo.
  2. Sasvim lagano zagrijte ulje te u njemu rastopite med (ili nektar od agave). Tome dodajte naribanu koricu 2 limuna kao i sok koji ste iscijedili iz njih.
  3. Ulijte u zdjelu sa suhim sastojcima te dodajte i razmućena jaja. Pažljivo promiješajte kuhačom.
  4. Uspite u kalup za pečenje te pecite oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu najmanje 30 minuta. Potom izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi prije nadijevanja.
  5. Za nadjev ocijedite svu eventualnu tekućinu iz grčkog jogurta ili vrhnja pa ga pomiješajte s medom (ili nektarom od agave).
  6. Premažite ohlađeni kolač te na kremu stavite borovnice.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte