priprema

  1. Brašno, bademe i sol pomiješajte u posudi pa na sredini napravite udubljenje.
  2. Kvasac i 1 žlicu šećera rastopite u mlakom mlijeku, stavite u udubljenje, pomiješajte s malo brašna s ruba, prekrijte i ostavite da se diže 15 minuta.
  3. Jaje, preostali šećer i rastopljeni maslac dodajte pa zamijesi- te glatko tijesto. Poklopite i ostavite da se diže oko 45 minuta. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  4. Namastite lim za pečenje. Borovnice očistite i operite. Zasebno izmiješajte sir i jaja te šećer, vanilin šećer, prašak za puding, prašak za pecivo i gris pa sve pomiješajte.
  5. Premijesite tijesto. Izvaljajte ga na limu pa oblikujte rub. Smjesu od sira i bobice stavite na tijesto pa pecite oko 50 minuta (po potrebi prekrijte aluminijskom folijom).

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte