priprema

  1. Fino razmrvite kekse u vrećici za zamrzavanje. Rastopite maslac, ostavite da se ohladi pa ga pomiješajte s mrvicama.
  2. Pritisnite kao biskvit na dno kalupa obloženog papirom za pečenje (promjera 20 cm), a zatim stavite u hladnjak. Pećnicu zagrijte na 140 stupnjeva.
  3. Stavite u posudu svježi sir, ricottu, šecer, vanilin šećer, sok i koru limuna pa izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje te na kraju umiješajte škrob.
  4. Operite borovnice pa ih posušite kuhinjskim papirom. Umiješajte 75 g bobica. Stavite kremu na biskvit.
  5. Pospite sa 75 g borovnica te pecite kolač na najdonjoj rešetki oko 75 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu.
  6. Na kraju stavite na sat vremena u hladnjak. Kolač sa sirom izvadite iz kalupa te ga ukrasite preostalim borovnicama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte