priprema

  1. Brašno, 2 žlice šećera, vanilin šećer i sol pomiješajte u posudi. Napravite udubljenje pa unutra razmrvite kvasac. Pospite žlicom šećera.
  2. Malo ugrijte mlaćenicu. Kvasac pomiješajte s 1-2 žlice mlaćenice, poklopite i ostavite na toplom da se diže oko 5 minuta.
  3. Tijesto zamijesite s preostalom mlaćenicom, maslacem i jajem pa prekrijte. Ostavite ga da se diže 30 minuta. Breskve ogulite, očistite i narežite na ploške.
  4. Pomiješajte vrhnje, žumance, škrob i 60 g šećera. Naribajte marcipan pa ga umiješajte. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
  5. Dizano tijesto još jednom dobro promijesite. Okrugli kalup (promjera 26 cm) namastite, obložite tijestom i oblikujte mali rub.
  6. Namažite kremu od vrhnja pa poslažite breskve. Pospite preostalim šećerom i bademima pa pecite 35-40 minuta.
  7. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte