priprema

  1. Prvo napravite nadjev od voća: ukuhajte deset žlica šećera s breskvama narezanima na ploške i ploškama limuna.
  2. Dok se nadjev hladi, napravite tijesto: pjenasto stucite žumanca s deset žlica šećera pa dodajte limunovu koricu i omekšali maslac. Na kraju umiješajte brašno.
  3. S obzirom na to da je tijesto kremasto, žlicom ga vadite i rasporedite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 10-ak minuta na 170-190 stupnjeva.
  4. Dok se tijesto peče, stucite čvrsti snijeg od bjelanaca i 15 žlica šećera i tijekom miksanja dodajte ocat.
  5. Na polupečeno tijesto stavite voćni nadjev i snijeg od bjelanaca. Vratite u pećnicu i pecite još 20-ak minuta.
  6. Na bjelancima se stvorila korica, kao na puslicama. Prohlađen kolač pomoću papira pažljivo prebacite na tanjur i po želji ukrasite šlagom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte