priprema

  1. Od brašna, kakaa, maslaca, šećera, žumanaca i narančine korice umijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  2. Zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu 5 mm i položite ga u dugački kalup. (Koristite duguljasti kalup 12 X 30 cm ili okrugli kalup promjera 23 cm.)
  3. Izmiksajte bademe i lješnjake s omekšalim maslacem, šećerom, naribanom koricom limuna i brašnom. Dodajte vilicom umućena jaja. Nadjevom premažite tijesto.
  4. Pokrijte jabukama koje ste narezali na osmine i pecite 50 minuta na 160 stupnjeva. Vruć kolač odnosno jabuke premažite zagrijanim medom i zatim sve ohladite u hladnjaku. Poslužite s kiselim vrhnjem ili jogurtom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte