priprema

  1. Prstima izradite brašno i hladan maslac narezan na kockice. Dolijte pivo pa napravite glatko tijesto.
  2. Razvaljajte ga na debljinu od oko pola centimetra, premjestite na papir za pečenje pa time obložite okrugli kalup za kolače promjera 28 cm ili dva manja.
  3. Uklonite višak tijesta pa kalup premjestite u hladnjak i ostavite da se hladi oko 20 minuta.
  4. Operite jabuke i narežite ih na četvrtine. Uklonite im koštice te ih narežite na tanke kriške.
  5. Pokapajte ih sokom od limuna, a zatim ih složite u okrugli kalup, jednu preko druge. Pospite šećerom i komadićima maslaca.
  6. Kolač premjestite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 10 minuta. Potom ga pospite sušenim brusnicama i pecite još oko 10 minuta.
  7. U lončiću zagrijte marmeladu s rakijom od marelice pa tom smjesom premažite još vrući kolač. Možete ga posuti šećerom u prahu.

Tijestu u ovom kolaču poseban, gorkasto-sladak okus daje pivo. Za pripremu upotrijebite najdražu vrstu svog omiljenog napitka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte