priprema

  1. Stavite u posudu jagode, sok i koru od limete, metvicu te šećer. Pomiješajte i ostavite da se marinira.
  2. Pomiješajte brašno, šećer i maslac te prstima izradite mrvice.
  3. Postupno dodajte 80 ml vode te mijesite dok tijesto ne postane kompaktno. Omotajte tijesto folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak.
  4. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Izvaljajte tijesto na debljinu od 5 mm te njime obložite namašćeni kalup (i rubove).
  5. Probodite tijesto više puta vilicom, prekrijte papirom za pečenje i orasima. Pecite 20 minuta, a potom uklonite papir i orahe te pecite još 10-15 minuta.
  6. Izvadite kolač te ostavite da se ohladi. Zagrijte u loncu 250 ml kokosova mlijeka i šećer te miješajte dok se šećer ne rastopi.
  7. U preostalom mlijeku razmutite škrob te uz stalno miješanje ulijte u vruće mlijeko. Smanjite vatru, dodajte maslac te tucite dok se maslac ne rastopi te mlijeko zgusne.
  8. Dodajte sok i koru od limete te žumance, a potom kuhajte uz stalno miješanje 8-10 minuta na laganoj vatri. Premažite biskvit kremom te ostavite 2-3 sata u hladnjaku.
  9. Ukrasite mariniranim jagodama i po želji pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte