priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup kojemu se može odvojiti dno (promjera 26-28 cm) za pitu.
  2. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, 150 g šećera, vanilin šećer i lješnjake. Razmutite jaje. Rastopite maslac.
  3. Mijesite tijesto, dodajte jaje i maslac pa napravite mrvice. Pola mrvica raspodijelite po dnu kalupa te ih pritisnite. Preostale stavite na sat vremena u hladnjak.
  4. Pecite biskvit 12-15 minuta pa ostavite da se ohladi. Operite limun, istisnite sok, a koru naribajte.
  5. Razmutite vrhnje, sok i koru limuna, preostali šećer, preostala jaja i prašak za puding. Ogulite kruške, uklonite im koštice te ih narežite na debele ploške.
  6. Namažite kremu na biskvit. Po tome raspodijelite kruške, pospite preostalim mrvicama te pecite oko 45 minuta.
  7. Ostavite da se ohladi. Pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte