priprema

  1. Brašno, usitnjeni maslac, šećer i sol najprije izmiskajte, a potom rukama zamijesite u tijesto.
  2. Oblikujte kuglu, omotajte je prozirnom folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
  3. Izvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini pa njime obložite namašćeni kalup za pitu (promjera 24 cm). Na to stavite papir za pečenje i orašaste plodove i pecite oko 15 minuta.
  4. Zatim uklonite papir i orašaste plodove pa pecite još 10 minuta. U loncu rastopite maslac, šećer i sirup te kuhajte oko 2 minute.
  5. Umiješajte 100 g vrhnja te kuhajte još 4 minute. Potom umiješajte preostalo vrhnje, maknite sa štednjaka te ostavite da se hladi 15 minuta. Umiješajte jaja i orahe.
  6. Smjesu stavite na tijesto. Kruške ogulite, raščetvorite, očistite i poslažite po kolaču. Pecite 35 minuta, potom izvadite i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte