priprema

  1. Napravite udubljenje posred brašna. Izmrvite unutra kvasac te pomiješajte s mlakim mlijekom, prstohvatom šećera i malo brašna. Ostavite da se diže 20 minuta.
  2. Umijesite preostale sastojke za tijesto pa ostavite da se diže još 40 minuta. Zakuhajte mlijeko i maslac. U tome grijte gris oko 5 minuta uz stalno miješanje.
  3. Umiješajte mak, šećer i vanilin šećer te ostavite da se ohladi. Odvojite bjelanca od žumanaca.
  4. Pomiješajte žumanca i škrob te umiješajte s korom od limuna i grožđicama. Stucite 3 bjelanca u snijeg te umiješajte. Uklonite koštice iz marelica.
  5. Izvaljajte tijesto na limu te ostavite da se diže 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  6. Stavite na tijesto smjesu od maka i marelice, pecite 40 minuta pa premažite marmeladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte