priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. U zdjeli pomiješajte brašno i cimet, a zatim dodajte maslac narezan na kockice i zamijesite razmrvljeno tijesto.
  2. Dvije žlice šećera stavite na stranu, a ostatak dodajte tijestu. Dodajte žumance i 1 žlicu vode pa sve zajedno zamijesite u čvrsto tijesto.
  3. Stavite tijesto na lagano pobrašnjenu radnu površinu i još ga malo promijesite, a zatim ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite na 30 minuta u hladnjak da se stvrdne.
  4. Marelice pomiješajte s preostalim šećerom. Tijesto na papiru za pečenje razvaljajte u oblik pogače promjera 30 cm pa ga zajedno s papirom premjestite u lim za pečenje.
  5. U sredinu (u oblik prstena promjera oko 20 cm) istresite palentu ili bademe, a zatim prekrijte zaslađenim polovicama marelica (tako da prerezana strana bude okrenuta prema gore).
  6. Rubove tijesta lagano preklopite preko marelica, a sredinu ostavite nepokrivenu. Rubove tijesta uz pomoć kista premažite bjelancem i pospite šećerom.
  7. Pecite 30-35 minuta, dok tijesto ne očvrsne, a marelice se ne ispeku i postanu mekane.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte