priprema

  1. Ogulite mrkvu pa je narežite na veće komade. Potom je pirjajte oko 15 minuta u vodi da omekša, ocijedite i izmiksajte u pire. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Namastite pravokutni kalup (dužine 30 cm). Kremasto promiješajte maslac, umiješajte 250 g šećera i vanilin šećer. Postupno umiješajte jaja i sok od naranče.
  3. Pomiješajte brašno, škrob, prašak za pecivo i narančinu koru pa postupno umiješajte. Zatim dodajte pire od mrkve.
  4. Tijesto stavite u kalup pa pecite 50-60 minuta. Zatim ostavite da se ohladi, pospite preostalim šećerom te ostavite da se potpuno ohladi. Izvadite iz kalupa i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte