priprema

  1. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte ga u zdjelu pa uz dodatak šećera, maslaca narezanog na listiće, razmućenog jajeta i mlijeka hitro umijesite glatko tijesto.
  2. Umotajte ga u prozirnu foliju te ga ostavite da odstoji 30 min u hladnjaku. Višnje iz kompota ocijedite, a sok iskoristite za neki drugi kolač.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Odležalo prhko tijesto kratko premijesite, razvaljajte i položite na namašćeni lim pa ga ravnomjerno izbockajte vilicom i po njemu rasporedite ocijeđene višnje.
  5. Izrežite marcipan na kockice pa ga mijesite s brašnom, maslacem narezanim na listiće, mljevenim bademima i šećerom dok ne dobijete mrvice.
  6. Njima pospite višnje i pecite kolač oko 35 min u prethodno zagrijanoj pećnici.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte