priprema

  1. Operite višnje, očistite ih i uklonite im koštice. Narežite čokoladu na komade, rastopite u posudi uronjenoj u vruću vodu te ostavite da se malo ohladi.
  2. Odvojite bjelanca od žumanaca. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pjenasto stucite maslac i 100 g šećera. Umiješajte žumanca i mlaku čokoladu.
  3. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, lješnjake, začine, narančinu koru i kakao pa umiješajte. Stucite snijeg od bjelanaca, preostalog šećera i soli, a potom to umiješajte u smjesu.
  4. Namastite kalup (promjera 26 cm). Ulijte tijesto u kalup, zagladite ga te raspodijelite višnje. Pecite na najnižoj rešetki oko 50 minuta.
  5. Izvadite kolač te ostavite da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Izvadite iz kalupa te pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte