priprema

  1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Nasjeckajte datulje.
  2. Narežite maslac na kockice pa zamijesite s pirovim brašnom, datuljama, 30 g šećera u prahu, 1 žlicom hladne vode i jednim žumancem, a zatim stavite na 30 minuta u hladnjak. Bjelanca također stavite u hladnjak.
  3. Namastite kalup (promjera 24 cm). Izvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini pa time obložite dno kalupa. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Operite naranču, posušite, naribajte koru te istisnite sok. Pomiješajte sireve, mak, 70 g šećera u prahu, koru od naranče, 4 žlice soka od naranče, 3 žumanca i gris.
  5. Stucite bjelanca s preostalim šećerom u prahu te umiješajte u smjesu od sira. Očistite i operite višnje (uklonite koštice).
  6. Premažite smjesu od sira po biskvitu, raspodijelite po tome višnje te pecite sat vremena. Stucite šlag pa umiješajte mousse od badema.
  7. Pospite kolač šećerom u prahu te poslužite sa šlagom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte