priprema

  1. Za nadjev zakuhajte vodu sa šećerom. Dodajte sitno ribanu mrkvu i pirjajte dok ne omekša. Potom dodajte sitno sjeckane lješnjake pa pustite da provri.
  2. Uklonite s plamena, pustite da se ohladi i zgusnite zdrobljenim piškotama. Prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte mast izrezanu na komade pa jaja i mrkvu i izradite čvrsto tijesto.
  3. Razvaljajte ga na debljinu od 4 mm pa izrežite na kvadrate 6x6cm. Stavite punjenje s mrkvom na svaki komad, zatim dodajte pekmez pa sve preklopite.
  4. Položite keksiće na lim obložen papirom za pečenje pa pecite na 180° C oko 20 minuta.
  5. Neka se keksići kratko ohlade na limu pa ih zatim pospite šećerom u prahu pomiješanim s vanilin šećerom dok su još topli.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte