priprema

  1. Zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, 100 g šećera i 1 jaja. Omotajte ga folijom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  2. U hladnoj vodi omekšajte 10 listića želatine. Očistite 400 g borovnica pa ¼ stavite na stranu. Preostale borovnice zgnječite sa 50 g šećera.
  3. Tijesto izvaljajte. Izrežite 12 krugova (promjera 14 cm), time obložite namašćene kalupe za muffine i vilicom stisnite tijesto tako da napravite valoviti rub.
  4. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na tijesto stavite papir za pečenje i opteretite ga cijelim orasima te pecite oko 20 minuta.
  5. Potom rastopite bijelu čokoladu i njome premažite ohlađene kolačiće. Omekšalu želatinu lagano zagrijte i miješajući rastopite.
  6. Najprije umiješajte 2 žlice pirea od borovnica, a zatim i ostatak pirea. Tu smjesu umiješajte u svježi sir.
  7. Kad se počne želirati, umiješajte kuhačom 300 g tučenog slatkog vrhnja te kremu slastičarskom vrećicom istisnite po kolačićima.
  8. Ukrasite ih preostalim bobicama, ostavite 3 sata u hladnjaku i poslužite posute šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte