priprema

  1. Stavite 8 desertnih kalupa (promjera 8 cm) na lim obložen papirom za pečenje pa ih namastite.
  2. Za biskvit najprije razmrvite pahuljice pa ih pomiješajte s bademima i maslacem. Raspodijelite u kalupe te pritisnite.
  3. Potom stavite na 30-ak minuta u hladnjak da se stvrdne. U međuvremenu kremasto pomiješajte žumanca i šećer.
  4. Dodajte škrob, zarezanu mahunu vanilije i mlijeko. Miješajte na štednjaku da zavrije. Potom stavite u drugu posudu te uz miješajući ohladite. Uklonite mahunu vanilije.
  5. Umiješajte sireve. Stucite vrhnje u šlag i umiješajte. Premažite biskvite. Prekrijte i ostavite u hladnjaku oko 2 sata da se ohladi i stvrdne.
  6. Prije posluživanja uklonite kalupe. Ukrasite naribanom čokoladom i zrnima nara.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte