priprema

  1. U posudu prosijte brašno, kakao, šećer i začine. Umiješajte limunovu koru i medenjake.
  2. Na sredini napravite udubljenje, stavite unutra žumance i nasjeckani maslac te zamijesite tijesto. Potom tijesto omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
  3. Namastite kalupe pa u svaki stavite po komad tijesta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C 8-10 minuta. Pečene košarice izvadite iz kalupa i ostavite ih da se ohlade.
  4. U loncu uronjenom u kipuću vodu pjenjačom tucite žumanca, mlijeko, šećer i škrob dok ne nastane gusta kaša. Zatim uz povremeno miješanje ostavite da se ohladi.
  5. Stucite maslac te ga postupno umiješajte u gotovo ohlađenu kašu. Na kraju dodajte aromu kokosa.
  6. Košarice nadjenite kremom, ukrasite kokosom i ostavite da odstoje sat vremena na hladnome mjestu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte