PRIPREMA

  1. Najmanje nekoliko sati prije pečenja (a najbolje preko noći) proso namočite u vodu. Isperite ga i ocijedite.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Papir za pečenje narežite na 12 komada veličine 10 x 10 cm pa ih stavite u otvore kalupa za muffine ili kalupe za košarice. Maslac rastopite na laganoj vatri.
  3. U zdjelu stavite proso i brašno pa rahlo promiješajte vilicom ili žičanom pjenjačom. Dodajte prašak za pecivo i sol te ponovno rahlo promiješajte.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte jogurt, lagano stučena jaja, rastopljeni maslac, med i limunovu koricu. Dobro promiješajte pa dodajte u mješavinu od brašna i prosa.
  5. Sada pak kratko promiješajte, tek toliko da se sastojci povežu, pa napunite kalupiće. U svaki lagano utisnite jagodu (ako želite da bude više jagoda, uzmite nekoliko komada više pa ih narežite i umiješajte u smjesu).
  6. Pecite 15 minuta pa ostavite da se hlade u kalupu 5 minuta, a zatim košarice s jagodama izvadite i ostavite da se do kraja ohlade na rešetki.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte