priprema

  1. Na radnoj površini napravite hrpu od brašna pa u sredinu stavite 85 g naribanog maslaca sobne temperature, šećer i prstohvat soli.
  2. Umijesite tijesto, po potrebi s nekoliko žlica mlake vode. Formirajte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 3 sata.
  3. Nakon toga razvaljajte tijesto na debljinu od oko 5 mm.
  4. Premažite maslacem 6 kalupa za košarice od tijesta, obložite ih tijestom, izbockajte vilicom, prekrijte papirom za pečenje i opteretite suhim grahom.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 230 stupnjeva dok ne postanu zlatnožuti.
  6. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohlade i tek tada maknite grah i papir te izvadite iz kalupa.
  7. Voće operite, očistite i po potrebi narežite te stavite u rakiju na 15-ak minuta.
  8. Napunite košarice voćem te premažite preljevom za torte koji ste pripremili s vodom i šećerom prema uputama na omotu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte