priprema

  1. Pomiješajte brašno s 1 žlicom šecera i malo zagrijanog mlijeka, dodajte 2 žlice brašna i ostavite kvasac da se zapjeni.
  2. U drugoj zdjeli dobro izradite maslac s jajima, umiješajte ostatak šecera, limunovu koricu i vanilin šecer.
  3. Potom dodajte dignuti kvasac, brašno, rum i malo soli te postupno dolijevajte mlijeko dok ne dobijete glatko tijesto.
  4. Ostavite ga da se diže 1-1,5 sati na toplome mjestu. Od tijesta odvajajte komade velicine jajeta i oblikujte krafne.
  5. Tako oblikovane krafne ostavite još malo na toplome, pokrivene krpom, da se malo dignu.
  6. Pržite ih u loncu u vecoj kolicini ulja dok s obje strane ne porumene. Pečene krafne napunite marmeladom po želji. Pospite ih šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte