priprema

  1. U zdjelu uspite brašno, napravite udubljenje pa u njega namrvite kvasac, dodajte malo mlakog mlijeka i žličicu šećera pa lagano zamiješajte s brašnom.
  2. Ostavite pokriveno na toplome mjestu oko 15 minuta.
  3. Pomiješajte rastopljeni maslac s mlijekom i preostalim šećerom pa ga dodajte mješavini brašna i umijesite tijesto.
  4. Ponovno pokrijte i odložite na toplo mjesto dok se volumen ne udvostruči.
  5. Zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima (30 x 40), premjestite u lim i lagano podignite rub. Pospite lješnjacima.
  6. Polovice šljiva stavljajte na tijesto ravnom stranom prema dolje, lagano utisnite i pospite mješavinom šećera i cimeta.
  7. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi hladnim rukama hitro umijesite mrvičasto tijesto od brašna, praška za pecivo, šećera i maslaca.
  8. Pospite po šljivama te na kraju još pospite listićima badema. Pecite oko 45 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte