Priprema

  1. Datulje grubo nasjeckajte i ostavite potopljene u vrućoj vodi oko 30 minuta. Procijedite ih, a vodu u kojoj su se natapale ostavite sa strane.
  2. Avokado prepolovite, izvadite košticu i odstranite koru. ‘Meso’ narežite na kocke, dio stavite sastrane a ostatak zajedno s datuljama pretvorite štapnim mikserom u kašu.
  3. Kako bi smjesa bila konzistentnija, dodajte malo vode u kojoj su se natapale datulje. Jagode operite i narežite na kockice.
  4. Smjesu pomiješajte s javorovim sirupom pa raspodijelite po zdjelicama ili čašama naizmjenično slažući sloj kreme pa sloj jagoda i kockica avokada dok ne potrošite sve sastojke. Stavite u hladnjak minimalno 1 sat da se krema ohladi.

Izvor: Sretna.story.hr

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte