priprema

  1. Omekšajte želatinu u vodi. Zarežite mahunu vanilije, izvadite sjemenke pa ih s mahunom zagrijte u mlijeku.
  2. Pustite da jednom provre, maknite s vatre pa izvadite mahunu. Na pari stucite žumanca, liker i šećer. Zatim na suho popržite bademe.
  3. Mlijeko postupno umiješajte u smjesu od žumanaca te dodajte bademe. Smjesu tucite dok se ne počne zgušnjavati.
  4. Ocijedite želatinu i rastopite je u vrućoj kremi. Posudu s kremom potom uronite u hladnu vodu pa miješajte dok se ne ohladi.
  5. Kada se počne želirati, stucite zasebno 50 g slatkog vrhnja i 2 bjelanca te i njih primiješajte kremi.
  6. Razdijelite u čaše i ukrasite nasjeckanim prženim ili ušećerenim bademima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte