priprema

  1. Operite limun u vrućoj vodi. Odrežite tanku ploškicu pa je stavite u lončić s vinom, štapićem cimeta, klinčićem i 90 g šećera. Kratko prokuhajte pa ostavite da se ohladi.
  2. Umiješajte narezane šljive i ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se arome spoje.
  3. Ponovno zavrijte pa umiješajte škrob pomiješan s malo vode. Namočite želatinu.
  4. Odvojite bjelanca od žumanaca. Žumanca pjenasto izmiksajte s ostatkom šećera, rumom i mljevenim cimetom.
  5. Čokoladu s maslacem otopite na pari pa umiješajte u smjesu od žumanaca. Dodajte rastopljenu želatinu pa ostavite kremu u hladnjaku najmanje pola sata.
  6. Hladnu kremu poslužite prelivenu toplim umakom od voća.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte