priprema

  1. U lonac stavite sok od limuna, koricu i šećer, pustite sirup da jednom prokuha pa ga skinite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
  2. Namočite želatinu u hladnu vodu da omekša. U međuvremenu pomiješajte mlaćenicu i ohlađeni sirup od limuna.
  3. Omekšalu želatinu ocijedite, otopite i pomiješajte prvo s nekoliko žlica mlaćenice, a zatim sve zajedno dodajte u ostatak kreme.
  4. Čim se smjesa počne želirati, primiješajte u nju tučeno slatko vrhnje. Rasporedite kremu u čaše te je ostavite 6 h u hladnjaku da se stisne.
  5. Proprane i osušene maline lagano zagrijte u lončiću s vanilin šećerom, umiješajte liker ili sirup pa voće raspodijelite po kremi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte