priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pjenasto izradite maslac sa šećerom te umiješajte jedno po jedno žumance.
  2. Posebno pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa ga s mlijekom primiješajte u smjesu maslaca i jaja. Izlijte tijesto u dva namašćena kalupa za torte promjera 26 cm.
  3. Za beze stucite bjelanca sa 180 g šećera. Pomiješajte jestivi škrob i prašak za pecivo te ih umiješajte u beze.
  4. Valovito bezeom premažite tijesto u kalupima, te svaku podlogu pecite oko 30 min. Kad budu gotove, izvadite ih iz pećnice te ostavite da se prohlade u kalupu.
  5. U međuvremenu properite i posušite svježe voće. Koristite li zamrznute bobice, ostavite ih da se odmrznu. Stucite slatko vrhnje u šlag s ostatkom šećera.
  6. U svježi sir prvo umiješajte 3 žlice šlaga, a zatim mu primiješajte ostatak šlaga i bobice.
  7. Ohlađene podloge izvadite iz kalupa pa ih nadjenite kremom od svježeg sira, šlaga i bobica. Prije posluživanja tortu držite u hladnjaku minimalno 30 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte