priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dok se pećnica grije, stucite jaja sa šećerom u gustu kremu, umiješajte ulje i sok od naranče, a na kraju i brašno pomiješano s bademima i praškom za pecivo.
  2. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za tortu (ø 26 cm) kojem ste dno obložili papirom za pečenje te pecite oko 40 min.
  3. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače, a tada ga prerežite na dva puta i svaki list premažite marmeladom.
  4. Puding skuhajte prema uputi na vrećici pa ga ostavite da se ohladi do mlakog. Maslac pjenasto izradite sa šećerom u prahu.
  5. Zatim umiješajte jednu po jednu žlicu pudinga. Pomiješajte 2/3 dobivene kreme i 150 g listića badema, namažite donji biskvit pa ga poklopite gornjim listom.
  6. Tortu premažite ostatkom kreme. Preostale bademe popržite, ohladite i njima pospite tortu sa svih strana. Po želji dodatno ukrasite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte