priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Odijelite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg uz polako dodavanje šećera.
  2. Na kraju umiješajte žumanjke i bademe. Ulijte u kalup za torte pa pecite oko 30 minuta.
  3. Ogulite i očistite 850 g jabuka, narežite ih na kockice i pomiješajte s 50 g šećera, 4 žlice vode, cimetom, limunovim sokom i narezanom koricom te pirjajte oko 3 minute.
  4. Pomiješajte škrobno brašno s 2 žlice vode, umiješajte u jabuke. Kratko zavrijte pa izvadite cimet i koru i maknite s vatre.
  5. Pripremite želatinu prema uputama s pakiranja pa je umiješajte u mascarpone pomiješan sa svježim sirom i 2 žlice šećera.
  6. Prerežite biskvit. Najprije stavite jabuke pa kremu od sira. Poklopite gornjim biskvitom te ostavite da se ohladi.
  7. Ostatak jabuka narežite na tanke ploškice pa kratko prokuhajte u 4 žlice vode s 2 žlice šećera. Ostavite da se ohladi.
  8. Istucite slatko vrhnje u šlag uz dodatak 2 žlice šećera.
  9. Premažite tortu i na kraju je ukrasite ploškicama jabuka, šlagom i listićima metvice, a rubove pospite listićima badema.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte