priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Razdijelite žumanjke od bjelanjaka, žumanjke pjenasto izmiksajte pa umiješajte orahe, sol, cimet i mljevene kekse.
  2. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i umiješajte šećer. Snijeg pažljivo umiješajte u smjesu od žumanjaka.
  3. Biskvit ulijte u namašćeni kalup za torte i pecite oko 40 minuta.
  4. Namočite želatinu. Zakuhajte šećer s 50 ml vode i orasima te ostavite da se ohladi.
  5. U mlakoj smjesi rastopite želatinu, pažljivo umiješajte rum i vrhnje za kuhanje, ostavite pola sata u hladnjaku, a potom umiješajte 125 ml tučenog slatkog vrhnja.
  6. Biskvit dvaput prerežite. Jedan sloj stavite u kalup, premažite polovicom kreme, poklopite drugim slojem i ostatkom kreme.
  7. Stavite zadnji sloj i ostavite 3 sata u hladnjaku.
  8. U lagano zagrijanom slatkom vrhnju rastopite nasjeckanu čokoladu. Maknite s vatre i nastavite miješati dok se ne rashladi, a zatim je stavite u hladnjak na 2 sata.
  9. Izvadite tortu, premažite je kremom i krokantima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte