priprema

  1. Pomiješajte brašno, cimet i limunovu koru, pa sve ubacite u multipraktik blender.
  2. Dodajte hladan margarin nasjeckan na kockice pa miksajte dok margarin ne postane jako sitan.
  3. Zatim pomiješajte s brašnom, dodajte žumance, vodu i sok od limuna pa nastavite miješati u blenderu sve dok ne dobijete tijesto koje zadržava formu kada ga stisnete između dva prsta.
  4. Ostavite da se hladi u hladnjaku sat vremena pa stavite u kalup, izbockajte vilicom pa pecite na 220 stupnjeva 13-15 minuta.
  5. Ostavite da se ohladi dok pripremite punjenje. Dodajte nasjeckani margarin i med u mlijeko pa stavite da se zagrije do točke vrenja.
  6. Potom ga prelijte preko izlomljene čokolade, koju ste prethodno stavili u posudu otpornu na toplinu.
  7. Pustite da odstoji 5 minuta, pa sve miješajte dok se čokolada ne otopi. Odmah prelijte na ispečenu koru i ostavite da se ohladi.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte