priprema

  1. Za prhko tijesto prosijte brašno u zdjelu, u sredini napravite jamicu pa po rubovima stavite maslac narezan na kockice.
  2. U sredinu stavite šećer, prstohvat soli, 30 ml vode i razmućeno jaje te umijesite kompaktno tijesto. Prhko tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 min u hladnjaku.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Razvaljajte ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj plohi pa njime obložite okrugli, valoviti kalup za pite oblikujući malo povišeni rub.
  4. Na tijesto stavite komad papira za pečenje i suhi grah te ga tako pecite 20 min. Nakon toga papir i grah odstranite, a tijesto ostavite da se ohladi.
  5. Operite voće, ostavite ga da se dobro ocijedi. U lončiću zagrijte 620 ml soka od ribiza, a ostatak soka umutite sa škrobom i šećerom.
  6. Prokuhani sok zagustite škrobom. Na podlogu od prhkog tijesta slažite jedan sloj umaka, pa jedan sloj voća, dok ne potrošite sve sastojke.
  7. Ostavite krostatu 2 sata u hladnjaku da se stisne. Poslužite je uz tučeno slatko vrhnje.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte