priprema

  1. Od brašna, maslaca, 50 g šećera i prstohvata soli umijesite glatko tijesto, umotajte ga u foliju te ostavite 60 min u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Kratko premijesite prhko tijesto, razvaljajte ga i položite u namašćeni kalup za pite (23×23 cm). Pecite ga 15 min u prethodno zagrijanoj pećnici.
  3. Za kremu prvo razmutite škrob sa 4 žlice mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte s kiselim vrhnjem i 100 g šećera pa kremu zagustite škrobom.
  4. Umiješajte žumanca, još jednom prokuhajte pa kremu namažite po tijestu.
  5. Operite i prepolovite marelice, odstranite im koštice te ih prerezanom površinom namočite u preostalih 50 g šećera.
  6. Složite ih na kremu sa zašećerenom stranom prema gore, pokapajte ih likerom i pecite u pećnici s upaljenim gornjim grijačem da se karameliziraju 10 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte