PRIPREMA

  1. Od brašna, šećera, maslaca narezanog na listiće, jajeta i malo soli brzo umijesite prhko tijesto, umotajte ga u foliju i ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. Kruške ogulite, raščetvorite, odstranite im koštice i narežite ih na kriščice. Odmah ih pokapajte limunom da ne posmeđe.
  3. Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhajte sa slatkim vrhnjem i šećerom. Umiješajte razmućeni puding i pustite ga da jednom prokuha.
  4. U puding potom veći dio naribanog marcipana umiješajte pa ga ostavite da se malo ohladi. Ostatak marcipana ostavite sa strane za kasnije.
  5. U mlaku kremu umiješajte jedno po jedno jaje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  6. Ohlađeno tijesto kratko premijesite na pobrašnjenoj plohi, razvaljajte ga i njime obložite namašćeni kalup za pite (promjera 26 cm).
  7. Gore lepezasto složite kruške pa ih prelijte kremom i pospite ostatkom naribanog marcipana. Kolač pecite otprilike 55 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte