priprema

  1. Istresite brašno na stol, pomiješajte ga sa šećerom i solju pa ga oblikujte u hrpicu kojoj u sredini napravite udubinu.
  2. Po rubovima brašna poslažite maslac narezan na listiće, u sredinu razbijte jaje te sve dobro isjeckajte velikim nožem dok se sastojci ne spoje u mrvice.
  3. Njih dalje mijesite rukom dok ne dobijete homogeno tijesto. Prhko tijesto potom oblikujte u kuglu, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 30 min u hladnjaku.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ohlađeno tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova, svaki lagano razvaljajte pa ga utisnite u udubinu kalupa za mini pite.
  5. Na podloge stavite po komad papira za pečenje i suhi grah te pecite oko 25 min. Kad budu gotove, izvadite lim iz pećnice pa uklonite papir i grah.
  6. Pečeno tijesto neka odstoji 5 min u kalupu, a zatim ga izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi. Ogrozd očistite, operite i ostavite da se ocijedi.
  7. Sok od jabuke uz miješanje zagrijavajte sa želirnim šećerom i marmeladom te ga kuhajte 3-4 min na jakoj vatri.
  8. Nakon toga dodajte ogrozd i garam masalu (ili sami izmiješajte kumin, korijandar, kardamom, cimet, klinčić i muškatni oraščić).
  9. Pustite da još jednom prokuha pa rasporedite nadjev po krostaticama. Ostavite kolač da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte