priprema

  1. Kruške ogulite i oprezno im izvadite sjemenke, a peteljku ostavite. Premažite ih sokom od limuna i stavite na hladno mjesto.
  2. Lisnato tijesto uz dodatak brašna razvaljajte na debljinu 2-3 mm. Izrežite 4 kvadrata. Na sredinu svakog stavite osušenu krušku.
  3. Od svakog kuta režite tijesto, ali ne skroz do kruške. Tijesto pritisnite uz krušku. Peteljka treba viriti.
  4. Umotane kruške prebacite na lim prekriven papirom za pečenje i premažite ih jajem izmiksanim s malo vode.
  5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 20-ak minuta. Za vrijeme pečenja pokrijte gornji dio tijesta aluminijskom folijom kako ne bi izgorjelo.
  6. U lončiću zagrijte sok od kruške i javorov sirup. Smjesu promiješajte. Kruške rasporedite na tanjure, zašećerite i prelijte umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte