priprema

  1. Grožđice operite i prelijte rumom i ostavite da se namaču nekoliko sati.
    U veliku zdjelu prosijte brašno sa solju.
  2. Pomiješajte ga sa šećerom i instant kvascem pa u sredini napravite udubinu i u nju ulijte mlijeko i lagano razmućena jaja te dodajte maslac narezan na komadiće.
  3. Mikserom s nastavkom za dizano tijesto, miješajući srednjom brzinom, umijesite meko tijesto.
  4. Zdjelu pokrijte krpom ili plastičnom folijom pa ostavite na toplome oko 1 sat da se tijestu udvostruči volumen.
  5. Za to vrijeme kalup za kuglof obilno premažite maslacem i pobrašnite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  6. Dignuto tijesto razvaljajte na 5-6 mm debljine i premažite maslacem. U zdjelici pomiješajte šećer i cimet te pospite po maslacu.
  7. Potom pospite nasjeckanim lješnjacima i bademima te nabubrenim grožđicama. Tijesto smotajte i stavite u pripremljen kalup. Pecite 50 do 60 minuta.
  8. Ostavite da se 10-ak minuta hladi u kalupu, a zatim kuglof istresite na rešetku i pustite da se ohladi.
  9. Za preljev na pari otopite čokoladu s maslacem. Kratko promiješajte i prelijte po kuglofu te po želji pospite šarenim ukrasnim mrvicama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte