PRIPREMA

  1. Mlijeko ulijte u veću zdjelu, dodajte mu prstohvat šećera i kvasac. Promiješajte i ostavite da se zapjeni, 5 do 10 minuta.
  2. Zatim dodajte ostatak šećera, razmućena jaja, rastopljeni (i ohlađeni) maslac te muškatni oraščić. Postupno dodajte brašno pomiješano sa solju.
  3. Zamijesite glatko tijesto (ručno ili električnim mikserom miksajući srednjom brzinom oko 5 minuta).
  4. Tijesto oblikujte u kuglu pa ga stavite u nauljenu zdjelu, pokrijte i ostavite na toplom otprilike 1 sat. Potom ga pritisnite dlanom te ponovno ostavite da se diže 1 sat.
  5. Za to vrijeme operite grožđice te ih prelijte rumom ili narančinim sokom. Naribajte čokoladu; ako je gorka, dodajte joj 2-3 žlice šećera.
  6. Dignuto tijesto podijelite na dva dijela; u jedan umiješajte naribanu čokoladu i namočene grožđice. Razvaljajte oba komada pa onaj s čokoladom stavite gore.
  7. Smotajte u štrucu te je stavite u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Spojite krajeve. Pokrijte i ostavite na toplom 1 sat.
  8. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kuglof pecite oko 50 do 60 minuta.
  9. Prije posluživanja ohladite ga na rešetki i pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte