priprema

  1. Jaja pjenasto stucite sa šećerom i vanilin šećerom.
  2. Kad pobijele i postanu pjenasta, dodajte otopljeni maslac, a zatim i sok od naranče te brašno pomiješano sa solju, praškom za pecivo, kakaom, cimetom i narančinom koricom (dodajte ih naizmjence u 2-3 puta).
  3. Ulijte u kalup za tortu kojemu ste dno obložili papirom za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  4. Pecite 25 do 30 minuta pa ostavite da se ohladi u pećnici.
  5. Za kremu pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje pa stucite s praškom za puding. Umiješajte sitno nasjeckanu ili naribanu čokoladu s narančom.
  6. Pečeni biskvit dvaput prerežite kako biste dobili tri lista. Donji stavite na tanjur ili stalak za tortu pa ga premažite džemom od naranče, a zatim trećinom kreme.
  7. Na to stavite srednji list biskvita; njega nakapajte narančinim sokom i nadjenite trećinom kreme.
  8. Poklopite gornjim listom pa i njega, kao i vanjski rub premažite ostatkom kreme.
  9. Stucite slatko vrhnje i dodajte mu narančinu koricu, pa njime i ploškama naranče ukrasite tortu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte