priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kakao prosijte u veću posudu i prelijte kipućom vodom. Dobro promiješajte. Na to stavite jaja, mlijeko i šećer te dobro smiksajte.
  2. Zatim dodajte maslac sobne temperature (ili ulje). Na to prosijte brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Sve dobro umiješajte, ali nemojte previše miksati.
  3. Smjesu ulijte u kalup za tortu. Pecite oko 30 minuta pa ostavite da se ohladi. Ohlađeno prerežite i nadjenite marmeladom od marelica.
  4. Za glazuru zagrijte slatko vrhnje gotovo do vrenja pa u njemu rastopite čokoladu natrganu na kockice. Dobro promiješajte i prelijte po torti.
  5. Možete napraviti dvostruko više glazure pa tortu umjesto marmeladom od marelice nadjenuti polovinom glazure te ostatkom preliti izvana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte