PRIPREMA

  1. U manjoj zdjeli pomiješajte 1 dl vode, po žlicu šećera i brašna te kvasac. Ostavite na toplome da se zapjeni.
  2. Preostale sastojke pomiješajte u drugoj, većoj zdjeli, dodajte im dignut kvasac pa umijesite tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom otprilike 1 sat.
  3. Za nadjev zagrijte mlijeko sa šećerom pa u njemu zakuhajte gris i mak. Ostavite da se ohladi prije nego što nadjenete tijesto
  4. Potom tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu radnu površinu te razvaljajte na otprilike 1 cm debljine. Premažite nadjevom i smotajte.
  5. Stavite u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje te ostavite da se diže 30-ak minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  6. Makovnjaču pecite 35 do 40 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte