priprema

  1. Kekse usitnite tako da dobijete fine mrvice. Maslac rastopite i njime prelijte mrvice. Dobro promiješajte i utisnite u dno kalupa za tortu. Ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
  2. Sir dvaput protisnite kroz fino cjedilo pa ga kremasto izmiksajte. Umiješajte narančinu koricu, limunov sok te kukuruzni škrob razmućen s vodom. Potom – jedno po jedno – umiješajte jaja.
  3. Smjesu prelijte preko podloge od keksa i poravnajte površinu. Kalup za tortu omotajte aluminijskom folijom pa ga stavite u veći lim za pečenje te oko njega ulijte oko 3 cm vode.
  4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 50 minuta (smjesa u sredini mora biti želatinasta).
  5. Izvadite iz pećnice, tankim nožem prođite uza stijenke kalupa (da se torta odvoji od njih kako ne bi popucala tijekom hlađenja) i ostavite da se ohladi.
  6. Potom stavite u hladnjak i u njemu ostavite najmanje 4 sata prije posluživanja.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte