PRIPREMA

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca s prstohvatom soli u čvrst snijeg.
  2. U drugoj posudi pjenasto stucite žumanca, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Umiješajte brašno, škrob i prašak za pecivo. Na kraju polako dodajte snijeg.
  3. Namažite smjesu na lim obložen papirom za pečenje te pecite 10-12 minuta.
  4. Očistite maline pa polovinu izmiksajte sa šećerom u prahu. Omekšajte želatinu, istisnite, rastopite te umiješajte u pire.
  5. Stucite vrhnje u šlag.  Kad pire počne želirati, umiješajte šlag. Usitnite 2/3 preostalih bobica pa umiješajte.
  6. Ohlađeni biskvit vodoravno prerežite. Polovicu premažite kremom, na to stavite drugu polovicu biskvita te pritisnite. Premažite preostalom kremom pa stavite na 2 sata u hladnjak.
  7. Ukrasite preostalim malinama i narežite na kocke.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte